E-sportlandslaget på Global Series i Amsterdam

E-sportlandslaget på Global Series i Amsterdam

Mellan den 28 maj och 3 juni går ett av världens största FIFA-mästerskap av stapeln i Amsterdam, nämligen EA SPORTS FIFA 18 Global Series Playoffs.

Givetvis är våra tre nya landslagsspelare Ivan ”BorasLegend” Lapanje, Simon ”Zimmeghj” Nystedt och Olle ”ollelito” Arbin på plats. Mästerskapet för med sig en prispott på hela $500,000 dollar, vilket inkluderar ett enskilt pris till vinnaren på $35,000 dollar.

Eventuella prispengar är dock inte det viktigaste för våra hoppfulla landslagsspelare, nej, det är nämligen så att EA SPORTS FIFA 18 Global Series Playoffs fungerar som kval till VM i FIFA 18. Den officiella titeln för detta kommande, slutgiltiga mästerskap på FIFA 18-upplagan är FIFA eWorld Cup och turneringen går av stapeln den 2-4 augusti i världsmetropolen London.

Först gäller det dock att kvalificera sig och det sker som sagt via Global Series. För att i första hand ta sig till Global Series gällde det att via deltävlingar runt om i världen (och online) förtjäna sin plats – något som Ivan, Simon och Olle alltså lyckats med. Simon genom att vinna turneringen Gfinity Elite Series, Ivan genom att vinna TropSe Masters och Olle genom att vinna 40 av 40 matcher i FIFA Weekend League online.

Väl på plats i Amsterdam delas mästerskapet sedan upp i två grenar; en för Playstation 4 och en för Xbox One. Totalt 128 spelare – 64 per konsol – gör alltså upp om att ta sig till VM i FIFA. Mästerskapet hålls över tre dagar per konsol där de tävlande ställs inför flera tuffa matcher mot varandra tills endast 16 spelare per konsol återstår. Dessa totalt 32 tävlande spelar givetvis vidare till en vinnare har korats, men viktigare är att dessa 32 också är automatiskt kvalificerade till FIFA eWorld Cup.

Kolla in här hos SvFF e-sport för löpande uppdateringar och intervjuer om och med Olle, Ivan och Simon.