FIFA eNations Cup-finalspelet i Danmark

FIFA eNations Cup-finalspelet i Danmark

Igår utannonserade FIFA tillsammans med Danska Fotbollförbundet att årets finalspel i FIFA eNations Cup spelas i Köpenhamn, Danmark, mellan 22-24 maj. Resan dit blir alltså kort – men först gäller det för vårt svenska landslag att kvalificera sig.

Ifjol spelades FIFA eNations Cup för första gången, då var det London som gällde, och 20 nationer deltog där Frankrike stod som vinnare till sist. Alla länder som hade intresse av att ställa upp fanns på plats vid finalen, men så lär dock inte fallet bli den här gången. I takt med att intresset för att tävla i FIFA 20 fortsatt växa lär antalet nationer som kommer till spel att ha ökat drastiskt. Exakt hur många som kommer att kämpa om platserna i slutspelet är ännu oklart, men kvalspel väntar under april, och vi hoppas att kunna återkomma med mer information inom kort.

Som vi tidigare rapporterat om är en annan nyhet också att det spelas enbart 2-mot-2-matcher, till skillnad från hur ”vanligt” tävlingsspel i FIFA spelas – 1-mot-1. Inte nog med att finalen spelas i nytt land – det spelas nu också för första gången inför livepublik.