FIFA eWorld Cup: Summering

FIFA eWorld Cup: Summering

Tre dagar, 32 tävlande, en slutgiltig vinnare. FIFA eWorld Cup i London, England kom och gick. Känsloyttringar blandades med spektakel då e-sporten tog nya kliv framåt inom spelet FIFA. Bland världens 32 bästa FIFA-spelare fanns även e-sportslandslagets Ivan Lapanje med.

Likt de flesta andra grupper såg Grupp C – Ivans grupp – fruktansvärt tuff ut. Inte blev det lättare för Ivan när han redan i andra matchen ställdes mot en av förhandsfavoriterna; Nicolas ”nicolas99fc” Villalba, från Argentina. Nicolas var rankad som etta totalt bland Playstation-spelarna, medan Ivan i sin tur stod som 15:e seed. Ivan hade vid det här laget med sig ett 3-3-resultat från första matchen mot japanska spelaren ”Web”, men i drabbningen mot Nicolas skulle det första riktiga eldprovet komma.

Ivan stod för en stark insats men kom enligt egen bedömning inte riktigt upp i toppnivå och Nicolas kunde gå segrande ur mötet – som likt alla matcher spelades över två matcher – med totalt 6-2. Matchen blev den första av fyra raka förluster för Ivan, som inte riktigt kunde bjuda på ett offensivt spel som matchade hans stabilitet i defensiven. Uddamålsförluster mot tyska ”Eisvogel” (4-5), belgiska ”StefanoPinna” (3-4) och holländska ”YimmieHD” (2-3) innebar att Sverige inte skulle få någon representant vidare från gruppspelet.

– VM i FIFA är över för mig. Chanserna att avancera är tyvärr borta. Imorgon spelar jag för äran. Jag känner mig besviken då jag vet att jag kan göra bättre ifrån mig än så här. Trots detta ler jag (lite i alla fall). FIFA 19 är nära och det har varit en säsong jag kan hämta många bra minnen från. Nästa säsong kör vi igen, sade Ivan själv på Instagram efter uttåget.

Trots att resan tog slut innan målet lyfter vi på hatten för den imponerande prestation som krävdes endast för att ta sig till denna VM-turnering. ’BorasLegend’ avslutade sedan turneringen snyggt genom att vinna en av de två avslutande matcherna i turneringen, något som gjorde att han slutade på sjunde plats i gruppen.

VÄRLDSMÄSTAREN I FIFA KORAS

Turneringen var givetvis inte över för att Ivan åkte ut och slutspelet blev en riktig rysare. Bland annat stod danska ”Marcuzo” för en riktig skräll när han tog sig till semifinal genom att slå ut nicolas99fc i en tät kvartsfinal.

StefanoPinna – som Ivan med nöd och näppe förlorade mot i gruppspelet – blev dock för tuff för Marcuzo och stod som finalist från Playstation-sidan. Från Xbox hette finalisten ”Msdossary”, från Saudiarabien, som i sin semifinal slagit ut ”kurt0411”.

Finalen spelades med en match på vardera konsol, med sammanlagt resultat som avgörande för vem som skulle ta hem titeln och prissumman på 250,000 dollar. Msdossary visade klass då han besegrade StefanoPinna med 2-0 både på hemmakonsolen Xbox och på bortakonsolen PS4.

Slutgiltig segrare blev alltså Mosaad ‘Msdossary’ Aldossary som numera kan titulera sig världsmästare i FIFA. Stort grattis!