Olle ”Ollelito” Arbin utsedd till Årets eFotbollsspelare 2020!

Olle ”Ollelito” Arbin utsedd till Årets eFotbollsspelare 2020!

19-åriga Olle ”Ollelito” Arbin blev idag först någonsin att vinna priset som Årets eFotbollsspelare, ett av Svenska Fotbollförbundet nyinstiftad pris för att uppmärksamma de främsta blågula insatserna även på den digitala fotbollsplanen.

Utmärkelsen delades ut på den TV-sända galan Fotbollsåret 2020, som prisar årets bästa prestationer och svenska spelare. Olle ”Ollelito” Arbin från Borås tävlar i EA SPORTS FIFA-spel och representerar den svenska esport-organisationen Ninjas in Pyjamas, och har sedan 2018 även vid ett flertal tillfällen spelat för det Svenska eFotbollslandslaget i tävlingssammanhang.

Motiveringen löd: ”Efter att ha fått sitt stora internationella genombrott den gångna säsongen, med en Topp-5-placering på världsrankningen och att som första svensk ha vunnit en FUT Champions Cup, har vi nöjet att meddela att vinnaren av det nyinstiftade priset som Årets eFotbollsspelare är Olle ”Ollelito” Arbin”.

Olle själv kommenterar utmärkelsen såhär: ”Jag är otroligt stolt och tacksam för att vunnit detta pris. När jag startade att tävla i FIFA så kunde jag aldrig tro att jag skulle ta mig såhär långt. Den gångna säsongen har varit helt otroligt, att vinna en FUT Champions Cup till att gå och bli europeisk mästare är något jag bara kunde drömma om.

 De senaste åren så har jag lagt ner väldigt mycket tid på att bli bättre och om det är ett tips jag kan ge till andra spelare där ute är de att tro på sig själv och aldrig ge upp. I mitt liv har jag haft många som har tvekat på mig men jag har aldrig tvekat på mig själv vilket har gjort mig till den personen jag är idag.

Ett stort tack till alla mina fans som är med mig i både med och motgångar och för att ni alltid pushar mig till att bli bättre! Detta är vårat pris tillsammans.”

Foto: Bildbyrån