Ollelito förste svensk i FUT Champions Cup-slutspelet

Ollelito förste svensk i FUT Champions Cup-slutspelet

Sverige har saknat de stora framgångarna internationellt när det gäller FIFA på senare år, men en bra början på FIFA 20-säsongen är i alla fall att Ollelito fanns med när säsongens andra stora tävling avgjordes den gångna helgen.

Olle ”Ollelito” Arbin blev nämligen första svensk denna säsong att kvala in till någon av de stora internationella tävlingarna, när han lyckades knipa en plats i FUT Champions Cup Stage II som spelades i Bukarest i Rumänien.

Väl på plats gick det dock inte riktigt som tänkt, även om det började bra med inledande seger mot Ajax Joey utan insläppt mål. Sedan kom förlust mot Österrikaren Phil som följdes av två bittra motgångar på straffar, och så var det roliga slut för den här gången, och Ollelito fick nöja sig med att spela fyra matcher.

Vi har bytt några ord med Team Gullit-spelaren efter turneringen:

– Hur var upplevelsen på din första FUT Cup?
– Fantastiskt roligt och framförallt väldigt lärorikt. Att tävla bland de bästa i hela världen är väldigt roligt.

– Du inledde med seger, hur var känslan då?
– Superbra, spelar mot en av världens bästa spelare och han spelar även för en väldigt stor klubb så framförallt väldigt skönt.

– Var du besviken efter att ha åkt ut efter fyra spelade matcher?
– Ja det var jag, det ska jag inte ljuga om. Att förlora två matcher på straffar och en efter extra tid så är matcherna väldigt jämna så med lite flyt hade jag gått vidare till dag två.

– Vad är din största lärdom till nästa turnering?
– Min största lärdom är nog den att det gäller alltid att ha huvudet med sig. Mentalt så är de fruktansvärt svårt att hålla fokus under hela matcherna.

– Hur stor skillnad är det på esport-versionen av FIFA jämfört med den du spelar på hemma?
– Väldigt stor skillnad, det går långsammare och animationerna är annorlunda. Du måste hitta ditt spel på den versionen då det är ett helt annat spel.

– Att spela på superkonton, föredrar du det dopade lag du hade eller det du spelar med i vanliga fall?
– Jag föredrar att spela med superkonton då jag känner att jag har tillgång till det bästa spelarna på spelet och det hjälper mig mycket.

– Hann du med att se något av Bukarest och Rumänien?
– Nej inte mycket faktiskt då där vi bodde så fanns det inte mycket att se. Lirade WL och tog top 100 under lördagen vilket var skönt för självförtroendet.

Vi tackar Ollelito för intervjun och önskar stort lycka till i hans fortsatta framfart i FIFA 20 Global Series!

##

Matchresultat:

Swiss Round #1
Ollelito vs Joey (Ajax) 2-0
Match 1 – 1-0
Match 2 – 1-0

Swiss Round #2
Ollelito vs Phil (SK Sturm Graz) 2-5
Match 1 – 1-1
Match 2 – 1-4

Swiss Round #3
Ollelito vs Vini (Netshoes E-Sports) 2-2, Förlust på straffar
Match 1 – 1-1
Match 2 – 1-1
Straffar – 1-3

Swiss Round #4
Ollelito vs Marlut (VFB Stuttgart) 3-3, Förlust på straffar
Match 1 – 2-3
Match 2 – 1-0
Straffar – 3-4

##

Tyske Niklas Raseck (NR7) blev slutgiltige segraren av hela turneringen efter ett imponerande slutspel. Först plockade han ner giganterna MSDossary och Tekkz i de två första rundorna, sedan besegrades Brasilianaren Vini (som slog Ollelito) i Xbox-finalen och till sist vann han mot Italienske PS4-mästaren Crazy med 2-0 totalt.