”Ollelito” vann FUT Champions Cup 3!

”Ollelito” vann FUT Champions Cup 3!

18-åriga Olle ”Ollelito” Arbin gjorde något som ingen annan svensk tidigare gjort när han i helgen gick och vann en FUT Champions Cup (FCC), EA SPORTS största tävlingar i FIFA 20, och även en del av FIFA 20 Global Series. Därmed kan han i alla fall för stunden titulera sig världens bästa FIFA-spelare.

Tävlingen i helgen arrangerades av ELEAGUE och utspelades i Atlanta, USA, och var årets tredje FUT Champions Cup. 64 av världens främsta FIFA-spelare hade kvalat in, 32 till Xbox och 32 till PlayStation. ”Ollelito” lyckades kvala in redan till säsongens andra FCC, men då blev det respass under grundspelet. Den här gången skulle det dock sluta annorlunda.

”Ollelito”, spelandes på Xbox, inledde resan mot titeln i fredags när han gick igenom gruppspelet med fyra segrar och en förlust. I slutspelet väntade sedan brasilianaren ”GN10” som besegrades med 2-1 innan tidigare brittiske världsmästaren Spencer ”Gorilla” Ealing plockades ner med hela 4-1. Slutspelets svåraste nöt att knäcka väntade sedan i semifinal på Xbox, tyske Niklas ”NRaseck7” Raseck dominerade spelet men ”Ollelito” lyckades överleva till straffar efter 1-1 totalt på ordinarie tid i de två matcherna (hans enda mål kom på straff), och trots två måls underläge efter två straffomgångar så lyckades han mirakulöst vända till vinst.

I Xbox-finalen väntade portugisen ”Diogo” som besegrades med 2-1, och vår svenska stjärna var så framme i final, där en match på Xbox och en match på PlayStation väntade. ”Ollelito” tog kommandot på sin ”hemmaplattform” och vann första matchen med 3-1, och lyckades hålla siffrorna till 1-2 i ”bortamatchen” vilket innebar 4-3 totalt och seger!

Därmed blev ”Ollelito” en dryg halv miljon rikare ($50.000) samtidigt som han tog hem 2000 viktiga Global Series-poäng, som innebär att han klättrade till fjärde plats på världsrankingen på Xbox. Inte nog med det, placeringen innebar även att han automatiskt kvalificerade sig till nästa FUT Champions Cup som spelas i Paris i februari, vilket ger goda möjligheter till ännu fler rankingpoäng och potentiella vinstpengar.

I och med detta ligger ”Ollelito” väl placerad för att nå säsongens stora slutmål – eWorld Cup-finalen, och den ack så eftertraktade världsmästartiteln.

”Ollelito” representerar till vardags Team Gullit, den gamla holländska fotbollsikonens eget esport-lag, men är även en av de spelare som funnits med från start (sommaren 2018) i eFotbollslandslaget.

##

Det fanns även en annan svensk på plats i Atlanta den gångna helgen, Oliver ”OliBoli” Uttgren var en av de 32 som kvalat in till PlayStation och gjorde en väldigt imponerande insats som nu hamnade lite i skymundan genom ”Ollelitos” framfart.

Han har visat under Weekend League att han är någon att räkna med (med dubbla 30-0 helgen innan, såväl på PlayStation som på Xbox!), men detta var ”OliBolis” första stora internationella turnering och han överraskade många med sin framfart. Trots två förluster på sina inledande tre matcher i gruppspelet lyckades han vända på spelet och vann sina följande två matcher och tog sig vidare.

Väl i slutspel plockade han sedan ner egyptiske ”xKandil_” med 5-1, australienaren ”Marko” med 3-0 innan till sist brittiske ”Tom” spelandes för Fnatic blev för svår med en 1-2-förlust. PlayStation-semifinalplatsen innebar dock såväl fina rankingpoäng som 75.000 kronor i belöning, samt även för hans del en plats i nästa FCC.

”OliBoli” har än så länge inte representerat blågult i FIFA-sammanhang men är definitivt ett namn som nu verkligen påvisat sin kompetens med kontrollen i hand.