Storseger för Sverige mot Spanien

Storseger för Sverige mot Spanien

Svenska eFotbollslandslaget storspelade när Spanien besegrades med 5-1 i matcher i den första träningslandskampen på EA SPORTS FIFA 20 under gårdagen.

Efter ett intensivt träningsläger under helgen där åtta spelare var inbjudna valde förbundskapten Ivan ”BorasLegend” Lapanje att plocka ut sig själv tillsammans med Olle ”Ollelito” Arbin samt de två debutanterna i eLandslagssammanhang, Lucas ”Afro” Wallman samt Lukas ”Lukasinho” Gummesson. Det valet visade sig vara det rätta, när Sverige övertygade rakt igenom och utöver fin offensiv även bjöd på ett imponerande försvar och bara släppte till ett endaste mål under alla de sex matcher som spelades.

Lucas ”Afro” Wallman kommenterar debuten: ”Det kändes väldigt kul att äntligen få chansen, också kul att det gick så bra och att jag vann alla matcher. Nu hoppas jag såklart få chansen igen!”

Matchen var ett första test i förberedelserna inför FIFA eNations Cup, landslagsturneringen som hade premiär på FIFA 19 och nu återkommer i tävlingskalendern även för FIFA 20. Nytt för i år är att alla matcher spelas i 2-mot-2, till skillnad mot det traditionella sättet att tävlingsspela FIFA på, i 1-mot-1.

Matchresultat

Match 1 / Xbox
Sverige – Spanien 3-0
Spelare: Boraslegend & Ollelito vs Zidane & Gravesen

Match 2 / Xbox
Sverige – Spanien 1-0
Spelare: Ollelito & Afro vs JRA & Andoni

Match 3 / Xbox
Sverige – Spanien 1-0 (efter straffar)
Spelare: Boraslegend & Afro vs Andoni & Zidane

Match 4 / PlayStation 4
Sverige – Spanien 3-0
Spelare: Lukasinho & Afro vs Gravesen & JRA

Match 5 / PlayStation 4
Sverige – Spanien 0-1
Spelare: Boraslegend & Lukasinho vs JRA & Zidane

Match 6 / PlayStation 4
Sverige – Spanien 3-0
Lukasinho & Ollelito vs Andoni & Gravesen

 

 
Foto: Wai Kei Fung