Svensk finalseger i PLAY X UNITE 2020!

Svensk finalseger i PLAY X UNITE 2020!

Fjärde gången gillt var melodin under gårdagens final i FIFA 20-turneringen PLAY X UNITE 2020, när Sverige med Ivan ”BorasLegend” Lapanje och Olle ”Ollelito” Arbin vid kontrollerna till sist kunde besegra Portugal – när det betydde som allra mest!

Inför finalen var favoritskapet starkt på Portugals sida, i och med att de i förra veckans gruppspel placerade de sig som etta, efter att bland annat ha tagit en storseger mot Sverige, men vi fick till ett oavgjort resultat i andra matchen efter en heroisk comeback av Ollelito. Sverige lyckades dock knipa andraplatsen efter dubbla segrar mot Belgien samt vinst respektive oavgjort mot Italien, vilket innebar ett nytt möte med Portugal i slutspelet. Där hade vi dock inte mycket att säga till om när Ronaldo och Eusebio firade nya triumfer framför mål. Portugal gick därmed direkt till final, medan vi fick en ny chans att ta oss dit med en ny match mot Belgien, efter att de överraskat med en 5-1-vinst mot Italien. Efter en tredje seger mot Belgien med 3-1 var dock finalplatsen säkrad!

Finalmatchen blev den mest spännande drabbningen i hela turneringen. Ivan ”BorasLegend” Lapanje som klivit in i slutspelet och ersatte Oliver ”OliBoli7” Uttgren som representerade blågult under gruppspelet, gjorde en riktigt stark första match och var nära att ta ledningen redan tidigt, men sedan växte Portugal in i matchen. Till slut fick så också Ronaldo in ett mål och förhandsfavoriten var i ledning inför match två.

Men Olle ”Ollelito” Arbin, nybliven europamästare i EA:s Summer Series, bemästrade det helsvenska FUT-laget med bravur och såg snabbt till att hamna i målprotokollet och kvittera tillställningen. Han fortsatte spela briljant FIFA och kunde sedan ta ledningen och utöka till 3-1 totalt. Portugal saknade inte chanser, men den kylige Boråsaren hade kontroll hela vägen in i mål och såg därmed till att Sverige tog hem vår grupp i PLAY X UNITE 2020!

Svensk skyttekung under turneringen blev Zlatan Ibrahimovic, det 95-rankade Summer Heat FUT-kortet, med totalt tolv mål! Henrik Larssons 92-rankade Ikon-kort var näst främste målgörare med åtta.

Tidigare under juli spelade även England, Polen, Schweiz och Tyskland en separat grupp, där Tyskland gick och vann. Genom vår seger igår kommer vi därmed att ställas mot Tyskland, datum för den matchen är dock inte bekräftat ännu, utan blir framåt mitten av augusti.

För att hänga med i alla uppdateringar om SvFF eFotboll – följ Instagram.com/SvFFeFotboll

Hela finalmatchen och alla andra sändningar från PLAY X UNITE 2020 kan ses på vår YouTube-kanal – SvenskFotboll! Finalsändningen hittar du här: https://www.youtube.com/watch?v=Lop2vVUnOVg