Sverige möter Spanien även på den digitala fotbollsplanen

Torsdag, 10 oktober 2019, 15.00

På tisdag spelar Sverige EM-kval mot Spanien hemma på Friends Arena, men det är inte veckans enda match nationerna emellan. Dagen innan, måndag 14 oktober, kommer de nämligen att mäta sina krafter på den digitala fotbollsplanen i EA SPORTS FIFA 20, i den första träningsmatchen på det nya spelet.

Matchen kommer att spelas på Logitech G-Arena på Inferno Online i Stockholm, och sänds live via Fotbollskanalen.se med sändningsstart 17.00.

Spanien kommer med en trupp med fyra spelare, och Sverige kommer att ställa upp med lika många. Exakt vilka spelare som representerar SvFF eFotboll utannonseras på måndag, utifrån den trupp på åtta spelare som deltar under helgens förberedande camp i Stockholm. Bland dessa åtta spelare återfinns fem spelare som under fjolåret representerade eLandslaget, samt tre nya namn:

– Ivan ”Boraslegend” Lapanje – Spelande Förbundskapten
– Olle ”Ollelito” Arbin, Team Gullit
– Simon ”Zimme” Nystedt, MFF E-Sport
– David ”Davve1111” Eidhammer, IK Sirius
– Zackarias ”Zackey_00” Johansson, MFF E-Sport
– Lukas ”Lukasinho” Gummesson, AIK eFotboll
– Lukas ”Afro” Wallman, IK Sirius
– Oscar ”Wetteus” Wettéus

Fö

Förbundskapten Ivan ”Boraslegend” Lapanje kommenterar uttagningen: ”Vår vision har sedan början varit att nå ut till varje FIFA-spelare i Sverige och känna att verkligen alla har möjligheten att en dag nå landslaget. Därför har vi tagit ut en större trupp för att involvera fler spelare och helt enkelt ge fler chansen att visa upp sina färdigheter. Spelarna som vi valt ut är spelare som utmärkt sig under föregående säsongen i diverse sammanhang, där framförallt eAllsvenskan har varit en stark plattform att utgå ifrån.”

Träningsmatchen blir den första i förberedelserna inför FIFA eNations Cup, som återkommer som turnering för landslag, men som i år endast kommer att spelas med 2v2-upplägget och inte individuella matcher. Det innebär också att matchen mot Spanien kommer att spelas med det upplägget, där totalt sex 2v2-matcher kommer att spelas.