Två svenskar på plats i Atlanta när FUT Champions Cup 3 ska avgöras – vi har intervjuat dem!

Två svenskar på plats i Atlanta när FUT Champions Cup 3 ska avgöras – vi har intervjuat dem!

I helgen är det dags för stortävling i FIFA-världen igen, när det har blivit dags för en ny FUT Champions Cup som denna tredje gång spelas i Atlanta, USA, med början på fredag. Tävlingen blir förstås extra intressant att följa ur ett blågult perspektiv denna gång när vi nu har två svenska spelare att som lyckats kvala in – Olle ”Ollelito” Arbin (Team Gullit) på Xbox och Oliver ”Oliboli” Uttgren (Örgryte eSport) på PlayStation.

Totalt är det 64 spelare som kvalat in, 32 på respektive konsol. De fyra bästa på respektive konsol i senaste FUT Cup har automatiskt kvalat in, men våra svenska hopp har alltså tagit sig dit som två av blott 32 europeiska spelare, övriga 24 spelare kommer från övriga regioner i världen.

Turneringen spelas som vanligt i ett Swiss-format, där det gäller att lösa fyra segrar (varje match innebär två FIFA-matcher) för att ta sig vidare till slutspel. De 16 bästa på respektive format tar sig sedan vidare till slutspelet som körs i knockout-läge, där till sist en Xbox-vinnare tar sig an en PlayStation-vinnare i den slutgiltiga finalen. Utöver ära och berömmelse väntar $50.000 i prispengar för vinnaren, utöver 2000 rankingpoäng i jakten på en plats i eWorld Cup.

Här är så vad Ollelito och Oliboli hade att säga inför turneringen:

Dags för stortävling, hur känns formen?
Ollelito: Formen känns bra efter att ha tagit 30-0 i WL och kvalat in till Fotbollsexpo Cup. Har även 119-1 det senaste fyra veckorna.
Oliboli: Formen känns extremt bra just nu, jag spelar nog min bästa FIFA någonsin för tillfället!

Hur ser förberedelserna ut i veckan innan turneringen börjar på fredag?
Ollelito: Möta många andra proffs som jag är bra vän med, tex Ivan (BorasLegend) eller Dejex.
Oliboli: Det blir att spela hela tisdagen, sen flyga på onsdagen och sen spela hela torsdagen mot andra proffs i Atlanta!

Hur tacklar du jetlag, några tankar kring det?
Ollelito: Tror bara att man kan förvandla det till något positivt att man får dessa kickar när man är trött och inte tänker efter vad man gör.
Oliboli: Har inte varit i länder där det varit så stor skillnad i tid innan så det blir spännande att se hur det kommer kännas, kommer vara viktigt att försöka anpassa sig direkt när man kommer dit!

Vad tror du om dina chanser i Atlanta?
Ollelito: Jag tror mina chanser är bra, bättre än förra gången då jag känner att jag utvecklat mitt spel som funkar mot bättre spelare.
Oliboli: Jag har absolut chansen att gå långt, men det gäller att ha en bra helg och lägga fokus på rätt saker! Jag vet att jag kan slå alla som är där så det gäller bara att prestera när det väl gäller!

Vem blir din nyckelspelare på planen?
Ollelito: R9 och Gullit kommer att göra mest nytta.
Oliboli: Min nyckelspelare i helgen blir nog CR7 TOTY, det kortet kommer förmodligen göra de flesta av mina mål framåt!

Vilken motståndare vill du helst undvika att möta?
Ollelito: Finns ingen som jag är rädd för att möta faktiskt, en bra dag kan jag slå vem jag vill med lite flyt.
Oliboli: Har nog ingen spelare jag inte direkt vill möta, är redo att möta vem som helst!

Vilka är dina favoriter till att vinna?
Ollelito: Mina favoriter till att vinna är NRaseck eller Tekkz
Oliboli: Skulle nog säga att NRaseck (som vann förra FCC) är favorit att vinna, en grymt duktig spelare! Men jag hoppas såklart att jag och Ollelito möts i cross-console-final!

FUT Champions Cup 3 följer du enklast via EASPORTSFIFA-kanalen på Twitch!