UEFA eEURO 2021 officiellt!

UEFA eEURO 2021 officiellt!

Nu är det klart att det blir ett UEFA eEURO 2021 – och att Sverige blir en av de 55 nationer som deltar! Kanske är det just du som läser som får möjligheten att representera blågult och ger oss en chans till revansch?

Trots att fjolårets fotbolls-EM sköts fram ett år på grund av Covid-19-situationen i världen så genomfördes ju UEFA eEURO 2020, även om det ändrades till att vara ett helt digitalt format. För Sveriges del slutade ju äventyret dock redan i kvalspelet, där vi hamnade på tredje plats, två poäng efter Danmark som gick vidare till ett andra kvalspel, och långt efter suveräna Nederländerna, som gick obesegrade genom gruppen och bekvämt tog förstaplatsen. Väl i slutspelet räckte inte de blå-vit-röda till dock. Där blev det Italien som var allra starkast och som nu innehar titeln som regerande mästare.

Kvalspelet till UEFA eEURO 2021 inledes under början av 2021 och tills dess ska vi få ett lag på plats. Varje nation ska utse 2-4, och vår PES-ansvarige förbundskapten Samir Ben Sassi kommer åter att leda de blågula trupperna, och inom kort återkommer vi med information om hur du gör för att kunna utmana om en plats i truppen. Bästa sätt att bli uppdaterad är att följa oss på www.Instagram.com/SvFFeFotboll.

Till onlinekvalet lottas vi in i en grupp där vi möter alla nationer i dubbelmöte. Förstaplatsen i gruppen säkrar avancemang till slutspelet. De andraplacerade lagen får en ny chans genom ett ytterligare gruppspel, där de sex bästa tar sig vidare. Finalspelet i UEFA eEURO 2021 är tänkt att spelas i London 9-10 juli.

UEFA eEURO 2021 spelas på Konamis eFootball PES 2021 Season Update.